Skip to content

Semantix fortsätter sin förvärvssatsning och investerar i tolkning on demand genom förvärvet av Tolkvox AB. Förvärvet är ett viktigt komplement till företagets portfölj inom flerspråkiga tjänster och i linje med den ökande efterfrågan på flexibla online-lösningar. Det befäster även företagets position som ledande inom språkteknik i Norden.

– Förvärvet av Tolkvox är mycket viktigt och ett logiskt steg att ta för oss för att utöka vårt digitala erbjudande på den växande on demand-marknaden i Norden. Mobil mänsklig tolkning on demand hjälper användarna att övervinna språkbarriärer oavsett var de befinner sig och i realtid. Det är en spännande utveckling av språkteknik som är disruptiv för traditionella språktjänster, säger Patrik Attemark, CEO Semantix.

Tolkvox är ett svenskt startupföretag inom tolkning on demand som har utvecklats de senaste tre åren. Tolkvox erbjuder tolkning mellan 178 språk och engelska i en lättanvänd app. Genom applikationen kan kunderna nå kvalificerade tolkar inom 30 sekunder med en enkel knapptryckning utan att de behöver förboka.

– Jag ser fram emot att Tolkvox blir en del av Semantix tjänsteerbjudande och att vi kan tillhandahålla tolkning on demand till Semantix alla kunder dygnet runt, veckans alla dagar, säger Mattias Schain, grundare av Tolkvox, som kommer att tillträda i en ny roll som Business Development Manager Interpreting On-demand på Semantix.

 

För mer information
Patrik Attemark, CEO, patrik.attemark@semantix.se, 070 166 56 01

Semantix är Nordens största språkföretag och har tillhandahållit tolkning, översättning och avancerade språklösningar till den offentliga sektorn och privata företag i mer än 50 år. Semantix omsätter cirka 1 miljard svenska kronor och arbetar enligt ISO 9001:2015. Koncernen har kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland och representation i Storbritannien, Kina, Chile och Spanien. Semantix har omkring 400 anställda och ett omfattande nätverk av tusentals språkspecialister över hela världen. Semantix är majoritetsägt av private equity-fonden Segulah V L.P.

LADDA NER PDF:

Pressmeddelande-4-februari-2019.pdf

Back To Top