Skip to content

Fredagen den 2 mars 2018 kom Semantix och Amesto Translations officiellt överens om att slå sina påsar ihop. Semantix har tecknat ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Amesto Translations Holding AS, inklusive dotterbolagen i Norge, Sverige, Danmark och Storbritannien. Det nya företaget blir marknadsledande i hela Norden.

De båda företagens koncernchefer bekräftar betydelsen av överenskommelsen för dagens språkbransch.

– Under de senaste åren har Amesto Translations gjort stora framsteg och skapat en bra plattform för framtida tillväxt, säger Arild Spandow, koncernchef för Amesto Group, och fortsätter:
– Samtidigt upplever översättnings- och tolkningsbranschen snabba förändringar som kräver omfattande konsolidering och stora investeringar. Vi är övertygade om att Semantix är den perfekta framtida ägaren till vårt affärsområde för översättning eftersom Semantix kan erbjuda ökat fokus, enastående kompetens och nödvändiga resurser.

Dagens språktjänster är teknik- och datastyrda, och både Amesto Translations och Semantix har investerat kraftigt i flerspråkiga kommunikationslösningar som stöd för högkvalitativa språktjänster. Amesto Translations organisation, lösningar och funktioner kompletterar Semantix perfekt, och kommer att snabba upp tillväxten och stödja strategiska mål både på kort och lång sikt.

Manuel Lindberg, koncernchef för Amesto Translations, bekräftar de operativa och strategiska fördelarna:
– Det här är en perfekt matchning med perfekt timing, och jag är övertygad om att våra kunder, partners och mina kollegor kommer att dra stor nytta av detta viktiga steg framåt.
Semantix koncernchef Patrik Attemark kom till företaget 2017 och har byggt upp ett starkt organisationsteam. Han är beredd att verkställa en ambitiös strategiplan. Han betonar:
– Semantix ambition är att bli ledande i vår föränderliga bransch och att skapa mervärde för våra kunder, anställda och partners. Vi har människorna och energin som behövs för att säkerställa en hållbar verksamhet i framtiden på en starkt konkurrensutsatt global marknad där teknik och flerspråkiga data kommer att dominera agendan. Sammanslagningen kommer att etablera Semantix som den odiskutabla branschledaren i Norden.

Amesto Translations är det ledande språkföretaget i Norge, en av de stora etablerade aktörerna i Sverige med en växande enhet i Danmark och ett nytt kontor i London. Amesto Translations omsätter ca 140 miljoner norska kronor och har omkring 70 anställda. Affärsområdet för översättning är en del av Amesto Group, ett norskt familjeägt företag. Koncernen sysselsätter över 600 anställda som levererar tjänster inom programvaror, analyser, IT-infrastruktur, personalrekrytering, översättnings- och tolktjänster, lönehantering och redovisning. Dessutom har Amesto Top Temp 800 konsulter som arbetar externt. Amesto har verksamhet i mer än femtio länder, med fokus på lönehanterings- och redovisningstjänster, etableringstjänster och andra administrativa tjänster riktade till såväl små företag som stora multinationella koncerner för att de ska kunna fokusera på sina kärnverksamheter. 
Mer information: www.amesto.se/

Semantix är Nordens största språkföretag och har tillhandahållit tolkning, översättning och avancerade språklösningar till den offentliga sektorn och privata företag i mer än 50 år. Semantix omsätter omkring 900 miljoner kronor och arbetar enligt ISO 9001:2015. Koncernen har kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland och representation i Kina, Chile och Spanien. Semantix har omkring 400 anställda och ett omfattande nätverk av tusentals språkspecialister över hela världen. Semantix är majoritetsägt av private equity-fonden Segulah V L.P. 

Mer information:
www.semantix.se/

 

För mer information
Patrik Attemark, CEO
patrik.attemark@semantix.se
+46 70 166 56 01

Britta Aagaard, Head of Translation
britta.aagaard@semantix.dk
+45 29 43 71 70

 

LADDA NER PDF:

Pressmeddelande-6-mars-2018.pdf

Back To Top