Skip to content

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Pelly Group AB (”Pelly”) från Fouriertransform och minoritetsägare.

Pelly är en ledande leverantör och producent av produkter och lösningar till köks- och förvaringsindustrin med en omsättning på cirka 450 mkr. Bolaget verkar under varumärkena Pelly, Mirro och LG Collection. Pelly, som grundades 1947, har drygt 300 anställda och huvudkontor i Jönköping med produktion i Kaunas (Litauen), Hillerstorp och Nässjö. Bland kunderna återfinns köks- och garderobstillverkare aktiva på den nordiska marknaden.

Segulah kommer att utse Lars Brodd till styrelseordförande. Lars är industriell rådgivare till Segulah och har varit ordförande i flera tidigare framgångsrika investeringar inom verkstadsindustri.

”Vi är mycket nöjda med den här investeringen. Segulah har en lång tradition av investeringar i småländska bolag. Pelly är en stark nischaktör inom en marknad med god tillväxt. Vi ser flertalet möjligheter att växa bolaget vidare under vår innehavstid, både organiskt och genom förvärv”, säger Sebastian Ehrnrooth, Managing Partner, Segulah Advisor AB.

”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Segulah i att vidareutveckla och fortsätta växa verksamheten”, säger Stefan Jarbratt, VD för Pelly.

Förvärvet blir den sjätte investeringen för Segulah V L.P.

 

För ytterligare information kontakta:

Stefan Jarbratt, VD, Pelly Group AB, +46706582809
Sebastian Ehrnrooth, Managing Partner, Segulah Advisor AB, +46733604205
Åsa Knutsson, VD, Fouriertransform AB,  +46730960300

LADDA NER PDF:

Segulah-V-L.P.-förvärvar-Pelly-Group-AB.pdf

Back To Top