Skip to content

Segulah Fond V har förvärvat en aktiemajoritet i IT-Total Sweden AB för att stödja bolaget i sin nästa tillväxtfas och strategiska utveckling. Segulah kommer att samarbeta med befintliga grundare och minoritetsaktieägare som kommer att behålla ett aktieinnehav om 45% i bolaget.
IT-Total, grundat 2011 av Fredrik Franzén, Christer Alm, Peter Wallin, Stefan Borg och Lennart Pedersen, är en leverantör av säkra och hållbara IT-infrastrukturtjänster. Bolagets erbjudande inkluderar managerad IT, datacenter och hårdvara, mjukvarulicenser och relaterade IT-konsulttjänster. IT-Total har huvudkontor i Solna med cirka 90% av kunderna baserade i Stockholmsområdet. Tjänsterna erbjuds till både privata och offentliga kunder. Bolaget har cirka 85 anställda och har uppvisat stark tillväxt de senaste åren. IT-Total omsatte cirka 260 mkr under räkenskapsåret som slutade i april 2019.
Ulf Engerby tillträder som styrelseordförande och har relevant erfarenhet av IT-infrastrukturmarknaden som tidigare VD och medgrundare av Qbranch. Fredrik Franzén, VD och medgrundare av IT-Total, kommer att förbli i sin nuvarande position som VD och ansvarig för bolagets nästa strategiska tillväxtfas.

“Jag ser fram emot att samarbeta med Segulah och Ulf Engerby som ordförande för att växa IT-Total och utveckla verksamheten för våra kunder och skapa en plattform varifrån de kan möta morgondagens säkra och hållbara IT-infrastrukturbehov.” säger Fredrik Franzén, VD och medgrundare av IT-Total.
“IT-Total har uppvisat en stark tillväxt sedan starten tack vare sitt attraktiva kunderbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa verksamheten med IT-Total-teamet och skapa mervärde för bolagets kunder i en snabbt föränderlig IT-marknad”säger Percy Calissendorff, Partner på Segulah Advisor AB.

Transaktionen genomfördes den 26 juni 2019. Förvärvet är den nionde investeringen för Segulah Fond V.

For ytterligare information, vänligen besök www.it-total.se , www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Franzén, VD, IT-Total Sweden AB, +46 73 522 23 82
Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, +46 73 347 62 81

Johan Möllerström, Director, Segulah Advisor AB, +46 72 543 79 11

EY var finansiell rådgivare till Segulah.

LADDA NER PDF:

Segulah-blir-majoritetsägare-i-IT-Total.pdf

Back To Top